Escola Nova 21 – Aliança per un sistema educatiu avançat

La nostra escola va aprovar al Consell Escolar de juny, on com a representació dels pares només van assistir Mayte Portalatín i Julio Nieto (tots dos, membres de la Junta Directiva de l’AMPA) la participació en el projecte Escola Nova 21.
Dins aquest programa Escolanova21 vol contribuir al fet que tots els infants i joves gaudeixin d’un aprenentatge rellevant i amb sentit. Escolanova21 parteix del convenciment que l’educació millora a través de la col·laboració, l’intercanvi i l’aprenentatge mutu: entre alumnes, entre mestres, entre escoles i entre societats.

Per això, volen crear un ecosistema educatiu avançat que intercanviï, que aprengui, que millori el seu treball i que ajudi al canvi educatiu de tot el sistema.
A la nostra escola s’està produint una profunda reflexió pedagògica. Aquest mes de setembre la nostra escola va ser admesa al programa. La setmana vinent hi ha una reunió informativa referent a aquest projecte d’escola. La Junta Directiva hi serà present amb dos membres que han reservat plaça per poder estar informats. Per ara no disposem de més detalls, us adrecem a: http://www.escolanova21.cat/

______________________________________________________________

Què significa innovar a les escoles? Per què és necessari? Què i com aprenen els alumnes en una escola innovadora? Com iniciar el procés de canvi? A la propera xerrada d’Escola Nova 21 reflexionarem sobre totes aquestes qüestions.

Xerrada “Escola Nova 21” 

El proper dimecres 16 de novembre a les 18h tindrà lloc al TEATRE PRINCIPAL de Badalona una xerrada sobre el programa Escola Nova 21. Hi intervindran Boris Mir, Director Adjunt del programa, i dos representants d’escoles que ja duen a terme aquest projecte. (INSCRIPCIÓ)
Què significa innovar a les escoles?

Per què és necessari?

Què i com aprenen els alumnes en una escola innovadora?

Com iniciar el procés de canvi?

 

Mestres i professors, mares i pares, responsables públics i persones interessades en l’educació prenen consciència de la necessitat de superar el model d’ensenyament transmissor i possibilitar que els infants i joves puguin gaudir a l’escola d’experiències d’aprenentatge rellevants i amb sentit, que els permetin esdevenir persones autònomes amb una vida plena.

 

Però, quines són les competències que ho faran possible?

Com garantir l’assoliment d’aquestes competències a tota la població?

I quines pràctiques d’aprenentatge es desenvoluparan?

Com es mesurarà l’assoliment dels aprenentatges?

 

Escola Nova 21 busca respostes a aquestes qüestions en un procés de treball conjunt entre escoles, comunitat educativa, entitats, universitats i institucions internacionals.

Aquest acte s’adreça a tota la Comunitat Educativa i a la població en general. Si hi voleu assistir, cal que us incriviu en aquest formulari. Us hi esperem!

 
DIA: Dimecres, 16 de novembre de 2016

HORA: 18h

LLOC: Teatre Principal

 

Hi intervindran:

 

– Boris Mir, Director Adjunt del programa Escola Nova 2

– Joan Molar, Escola Salvador Espriu

– Mercè Castellà, Escola Antoni Botey


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s