Defensem el model d’escola conocertada davant l’atac de la LOMLOE

Bon dia a tots i totes,
Des de la Junta Directiva, esperem de cor que les famílies estigueu bé en aquest moment tan dur per a tots. Hem de continuar sent forts, no perdre l’esperança i sobretot no abaixar la guàrdia.
Avui, ens atrevim a posar-nos en contacte amb vosaltres per a demanar-vos ajuda en una situació que és totalment desconeguda per a l’opinió pública, però que afectarà de manera clara tant a les famílies com al nostre col·legi i a tota l’escola concertada.
Haureu sentit que s’aprovarà una nova llei d’educació, la LOMLOE. Són moltes ja les lleis que hem viscut durant aquests últims 30 anys, però aquesta és especialment lesiva per a la concertada.
Us resumeixo en uns punts el que pretén:
1. L’Estat assignarà als alumnes als centres públics. NO HI HA ELECCIÓ per part de les famílies.
2. L’escola concertada va ser útil durant un temps, però, a causa de la baixa natalitat, ara no és necessària. L’escola pública és la que s’ha d’assegurar com a dret dels nens. Per això totes les comunitats al costat de l’Estat crearan places suficients perquè tots els alumnes puguin accedir a l’escola pública. La concertada anirà desapareixent progressivament quan les places públiques estiguin creades perquè és prescindible.
3. L’assignatura de Religió, si es dóna, s’ha de donar en horari extraescolar i no apareixerà com cursada en cap document oficial. Això fins que s’aconsegueixi trencar la relació amb la Santa Seu. Quan això ocorri, no es podrà cursar de cap manera.
4. El concepte de “dret a l’educació” es canvia en aquesta llei pel “dret a l’educació pública”
5. Els pares NO són els garants que es compleixi aquest dret, sinó l’Estat, per això els pares no poden triar.
6. Se suprimeix el Projecte de Centre/Ideari
7. No es té en compte la demanda social de les famílies.
8. L’educació serà zonificada i s’assegurarà que hi ha heterogeneïtat en l’alumnat.
9. NO hi haurà itineraris. Són considerats diferenciadors entre els alumnes. L’ensenyament serà igualitari.
10. En els Consells Escolars dels Centres hi haurà un representant de l’Ajuntament.
Això és el més significatiu, i d’una banda posa en perill la llibertat dels pares a l’hora de decidir i per un altre posa en perill els nostres col·legis, que estan destinats a desaparèixer…
L’escola concertada i les famílies que la componen no es caracteritza per ser combativa. Des del centre es dediquen a seguir un projecte en el qual creïn: educar als alumnes sobre la base d’aquest projecte educatiu. Les famílies creiem en aquest projecte perquè vam tenir l’oportunitat de triar aquesta escola. No es tracta d’una guerra entre pública i privada, no som anti-pública, ni de bon tros. Creiem que ambdues es complementen i són necessàries, però aquesta vegada no podem callar, no podem quedar apàtics davant aquest atac, no podem seguir sense deixar que se’ns escolti, perquè hi ha molt en joc.
Per això, us convido a entrar en la web:

Aquí disposeu de tota la informació que no es coneix i la possibilitat de signar per a protegir a la concertada, al nostre col·legi, a l’educació dels vostres fills i als quals són com a comunitat educativa, escola-famílies.
Us animem a compartir les imatges que trobareu en la secció “Kit de comunicació”, les podeu compartir a la vostra xarxa, whatsapp, etc.
Moltes gràcies pel vostre suport. Tant de bo cadascun de nosaltres aportem una mica perquè entre tots puguem canviar això d’alguna manera.
Gràcies per la vostra atenció. I no deixeu de cuidar-vos.


María Jesús Rodríguez-Carretero
Presidenta del Ampa


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s