El racó dels pares

Cicle de tallers gratuïts del Créixer en Família 2016

Tallers créixer en família Fundació Pere Tarrés

 

___________________________________________

Descobrir situacions d’assetjamentstop-bullying.jpg

Descobrir situacions d’assetjament
Article sobre com els pares podem descobrir que els nostres fills estan sent objecte d’assetjament, i com hem d’actuar en cas que sospitem que ho hi hagi.

descubrir-un-escenario-de-acoso

___________________________________________

A voltes amb els deures

cuxc95lwuaaok7y

Com sol ser habitual a l’inici de curs, han aparegut diverses notícies en premsa, així com alguna iniciativa pel que fa a pares, en relació amb l’engruixada càrrega de deures que, com a mitjana, porten els nens espanyols a les seves cases de forma habitual.
Aquí podeu trobar un parell d’elles, aparegudes en El País i El Mundo respectivament.

con-deberes-a-los-cinco-anos

I aquest altre que tracta sobre els errors que a vegades podem cometre els pares en abordar aquest tema, intentant ajudar als nostres fills.

errores-de-los-padres-con-los-deberes

A continuació podeu trobar un altre article, del passat any, sobre la conveniència dels deures, signat pel prestigiós catedràtic, José Antonio Marina, reconegut expert en temes educatius.

el-debate-interminable

___________________________________________

Aprendre a estudiar

Algunes recomanacions per intentar que els nostres fills adquireixin millors hàbits d’estudi i millorin el seu rendiment.

aprender-a-estudiar

tecnicas_estudio

___________________________________________

Com guiar als nostres fills en l’accés a les Noves Tecnologies

educacion-y-tecnologia-jorge-horacio.jpg
Us deixem un parell d’articles més sobre un tema recurrent, en els quals s’aconsella sobre quin ha de ser el nostre paper com a pares a la “educació digital” dels nostres fills, començant per un relatiu a una primera etapa fins als 9 anys i a continuació un altre en relació amb l’interval que va dels 10 als 13 anys.

tecnologia-hasta-9-anos

tecnologia-10-a-13-anos

————————————

De vegades és bo suspendre.

educacion1.jpg
És evident que a nosaltres, com a pares, no ens agrada que els nostres fills suspenguin, però de vegades pot ser un punt d’inflexió que els porti a entrar en una nova dinàmica.

a-veces-es-bueno-suspender

___________________________________________

Saber dir “No”

Aquest article resumeix una conferència de Pedro García, el televisiu “Germà major”, i el seu soci en el projecte “Aprendre a educar” (www.aprenderaeducar.org), el professor Pedro Castany, en la qual entre altres temes incideixen en la importància de posar normes i límits als nostres fills, i en conseqüència “saber dir-los que no en certes ocasions, encara que no entenguin el perquè”.

saber-decir-no

___________________________________________

Em nego a ser l’agenda de la meva hij@ pel Whatsapp

Article de Noelia López-Cheda que ha estat molt comentat últimament a les xarxes, en el qual reflexiona sobre la qüestió de si els pares estem sent “hiper-protectores” amb els nostres fills i no estem fomentant en ells el que es facin responsables de les seves tasques.

51hzslmocjl-_sx325_bo1204203200_2

mi-whatsapp-no-es-tu-agenda

___________________________________________

Videoconsola als 3, tauleta als 6, mòbil als 9, … addicció als 14?
14713440066511.jpg

A continuació us adjuntem un article de la revista “Gripaus i princeses”, aparegut també en el diari “EL MUNDO”, sobre els perills, i com gestionar-los per part dels pares, de les noves tecnologies pels més petits, fins al punt que poden arribar a convertir-se en “addiccions no tòxiques” per a ells.

videoconsola-a-los-3

___________________________________________

DIVERTIUM. App per trobar oci familiar 

Així va néixer DIVERTIUM. És una aplicació  gratuïta per a mòbils i tauletes que bàsicament el que fa és trobar tot l’oci familiar que es fa allà on et trobis o allà on tinguis pensat anar. Funciona per geolocalització i en pocs segons disposes de tota la informació referent a cultura  (on trobarem teatres, cinemes, clows, titelles, etc…) festes majors i populars, fires, activitats esportives per fer en família, restaurants on puguem trobar menús infantils o que tinguin un espai pels nostres fills, i moltes altres activitats pensades per a nosaltres, les famílies.

En el següent vídeo editat per l’Espai Internet de TV3 explica breument com funciona l’APP:

http://blogs.ccma.cat/espaiinternet.php?itemid=56812

Es pot trobar en els Markets de ANDROID i APPLE. També es pot descarregar des dels enllaços de la web www.divertium.net.

divertium

___________________________________________

No els deixis sols a Internet

A tots ens preocupen els riscos als quals s’exposen els nostres fills quan naveguen per internet o utilitzen les xarxes socials.

D’altra banda en períodes de vacances els nostres fills passen molt més temps davant de l’ordinador, i per això l’associació “Pares 2.0” (www.padres20.org) ens dóna uns consells per afrontar amb calma els reptes tecnològics i familiaritzar-nos amb diverses eines de control parental.

Podeu trobar-los a l’adreça http://www.nolosdejessolos.com

___________________________________________

Intel·ligències múltiples

La teoria de les intel·ligències múltiples va ser desenvolupada pel psicòleg Howard Gardner, premio Príncep d’Astúries de Ciències Socials l’any 2011. Segons ella no existeix una única intel·ligència, sinó un conjunt d’intel·ligències múltiples, diferents i semi-independents.
Aquí us deixem un curt vídeo en el qual s’expliquen cadascuna d’elles.

___________________________________________

Importància de la pràctica de l’esport en la infantesa

En aquest vídeo es comenten els avantatges de la pràctica de l’esport a l’educació dels nostres fills. En aquest sentit caldria destacar les activitats extraescolars, i especialment la pràctica d’esports d’equip, que fomenten actituds tan positives com la companyonia, la solidaritat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s